Comunicat de presă – conferința de închidere a proiectului

Asociația Psiterra anunță desfășurarea conferinței de închidere a „Refuz să mai suport abuzul în tăcere” care va avea loc în data de 22 aprilie, 2016, începând cu ora 14:00, în sala Vega, Hotel Unirea, Iași.

Proiectul a atins și a depășit indicatorii și obiectivul pentru care a fost realizat prin creșterea accesului la serviciile sociale și de bază pentru 102 vârstnici care au fost supuși abuzului din județul Iași internați în Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași; prin creșterea capacității a 160 de medici de familie și personal medical din instituțiile medicale din județul Iași și 32 medici de familie din județul Brăila de a identifica și referi cazurile de abuz asupra vârstnicilor și prin creșterea nivelului de informare și conștientizarea cu privire la abuzul asupra vârstnicilor – 4500 de persoane din județul Iași.

La final de proiect cuantificăm o serie de rezultate semnificative cum ar fi:

  • 1549 persoane au participat direct la activitățile organizate în cadrul proiectului
  • 91 875 persoane beneficiare ca urmare a acțiunilor proiectului (prin Facebook, website proiect, emisiuni radio, broșuri diseminate)
  • 1 serviciu complementar de de abordare multidisciplinară a abuzului asupra vârstnicilor nou creat pentru a adresa nevoile persoanelor vârstnice și un instrument de screening de identificare a abuzului asupra vârstnicilor (Scala Suspiciunii Abuzului asupra Vârstnicilor – EASI) tradus, adaptat și pilotat în Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”
  • 1 material de informare și conștentizare asupra problematicii abuzului asupra vârstnicilor, broșura O viață demnă pentru fiecare. Refuzăm abuzul asupra vârstnicilor, realizat
  • 2 cursuri de formare Abuzul asupra vârstnicilor – de la identificare la intervenție pentru medici și pentru asistenți medicali acreditate
  • 1 articol științific de evaluare a experienței persoanelor vârstnice supuse abuzului acceptat spre publicare
  • 1 material cu informații pentru replicarea metodologiei serviciului complementar de abordare multidisciplinară a abuzului asupra vârstnicilor, ghidul practic Refuz să mai suport abuzul în tăcere, realizat
  • 1 material de diseminare a rezultatelor proiectului, broșura de diseminare a rezultatelor proiectului, Refuz să mai suport abuzul în tăcere, realizat.

Echipa de lucru a proiectului alături de instituțiile partenere Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iași; Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Iași; Societatea Medicilor Generaliști/Medici de Familie, Iași; Asociația „Aproape de Oameni” și Asociația Everest consideră că implementarea proiectului a contribuit la facilitarea accesului la servicii sociale şi de bază a persoanelor vârstnice care au fost supuși abuzului din județul Iași.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014
Pentru informați oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați: www.eeagrants.org
Vizitați și www.fondong.fdsc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *